20.9.2008
Jiří Lalov

Vítkovice roznesly pardubické dorostence 7:1

PARDUBICE — Po včerejším povedeném utkání proti Opavě narazili pardubičtí mladíci na tým z Ostravy. Hosté si udělali střelecké hody a sedm gólu si mezi sebe rozdělilo pět hráčů. Po dvou zásazích si připsali Dalibor Kameníček s Matějem Stránským. Zbytek zařídili Tomáš Pastor, Adam Řehák a Petr Mareček. Jediným střelcem Pardubic se čtyři vteřiny před koncem utkání stal Jiří Světlík.

Extraliga dorostu, 6. kolo, sobota 20.9.2008, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Vítkovice

1:7
0:2, 0:2, 1:3
Branky a nahrávky: 59:56 Světlík (Tomín, Nosek) – 2:06 Kameníček (Šebesta), 2:34 Stránský (Mareček), 26:16 Stránský (Kovář), 29:46 Pastor (Celner), 49:44 Řehák (Kameníček), 51:30 Mareček (Stránský, Matušík), 59:16 Kameníček (Šebesta, Řehák). Rozhodčí: Úlehla – Čížek, R. Prchal. Vyloučení: 7:6, navíc Hradecký (Pardubice) 5 minut a osobní trest do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 80. Střely na branku: 36:30. Průběh utkání: 0:7, 1:7.
Dynamo Pardubice: Bernart (26:16–51:30 Štrof) – Škvor Starý, Havlík, Chaloupka, Lenoch, Žemlička, Beneš, Rychlík – Chlupáč, Nosek, Hemský, Zrůst, Březina, Půhoný, Procházka, Jetmar, Tomín, Hradecký, Světlík, Moučka.
Vítkovice: Mrázek (Bartošák) – Koziol, Kovář, Hudeček, Klimíček, Pastor, Pavelka, Hanulík, Žvátora – Řehák, Klinar, Starmann, Němec, Šebesta, Matušík, Celner, Stránský, Kameníček, Mareček.

Komentář

Hosté udávali tempo zápasu už od prvních momentů. Na první změnu skóre se čekalo pouze 126 vteřin. Jan Šebesta poslal pas na Dalibor Kameníčka a ten nekompromisně zakončil - 0:1.

Domácí se ani nestihli vzpamatovat z rychlého gólu a už tam měli tam další. V čase 2:34 si Matěj Stránský drzou kličkou položil gólmana a bekhendem poslal puk do odkryté brány - 0:2.

Téměř do poloviny první části měli puk na hokejkách převážně hosté. Domácí se do hry dostávali velmi pozvolna a Petr Mrázek v bráně Vítkovic byl téměř bez práce. Během úvodní dvacetiminutovky řešil pouze dvě nebezpečnější akce Pardubic. Tu první v 17. minutě, když po akci dvou na jednoho vychytal střelu z úhlu Jiřího Půhoného po asistenci Davida Březiny.

Ve 20. minutě se do samostatného nájezdu se dostal Radim Zrůst. Při zakončení byl faulován a jeho střela šla nad branku. Na dvě minuty si za sekání šel sednout Michal Žvátora.

Prostřední část měla podobný průběh jako první. Do statistik zápasu se negativně zapsal Vít Hradecký, který se ve 25. minutě odebral do šatny za hrubý faul po kterém se vítkovický hráč jen těžce zvedal z ledu. Vítkovičtí následnou pětiminutovou přesilovku využili. Matěj Stránský tečoval puk po střele Lukáše Kováře Rudolfu Bernartovi do protipohybu a ten mohl jen bezmocně přihlížet, jak se puk doslova plazí za brankovou čáru - 0:3.

V témže čase došlo ke střídání gólmanů. Do domácí klece se postavil Vojtěch Štrof. Domácí zbytek oslabení sice ubránili, ale pár vteřin po návratu pátého pardubického hráče na led se Vítkovičtí prosadili již počtvrté. Tomáš Pastor nekompromisně prostřelil vše co mu stálo v cestě – 0:4.

Petr Mrázek se blýskl pohotovým semaforem proti střele Ladislava Havlíka a držel na svém kontě stále nulu. Na druhé straně předvedl parádní individuální akci Matěj Stránský, když se prokličkoval až k bráně. Vojtěch Štrof si s jeho kličkou poradil.

V závěrečné části stačilo hostům udržet pohodlný náskok, což se jim v pohodě povedlo. V 50. minutě byl po zmatku před brankou střídán gólman hostů. Po krátkém ošetření se opět vrátil do brány. Hostům se povedli střelit opět dva slepené góly. Nejdříve v čase 49:44 se prosadil Tomáš Pastor 0:5.

O necelé dvě minuty později se na listinu střelců zapsal Petr Mareček – 0:6.

Zápas už se pouze dohrával, přesto padly ještě dva góly. V čase 59:16 si druhý gól utkání připsal Dalibor Kameníček – 0:7.

Skvěle chytající Petr Mrázek přišel o čisté konto čtyři vteřiny před koncem utkání z hole Jiřího Světlíka, který zařídil domácím alespoň čestný zásah 1:7. Hosté si do Vítkovic odvezli naprosto zasloužené tři body.

Zápasy v sezóně

6. kolo, 20. 9. 2008
PCE - VIT
1:7
18. kolo, 1. 11. 2008
VIT - PCE
5:3
ČF1, 4. 3. 2009
VIT - PCE
2:1p
ČF2, 6. 3. 2009
PCE - VIT
5:4
ČF3, 8. 3. 2009
VIT - PCE
2:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube