19.9.2008
Jiří Lalov

Dorost doma porazil Opavu 6:3

PARDUBICE — Zápas se rozhodoval během první půlhodiny. Marek Hemský si připsal tři body za góly a jednu asistenci. Ladislav Havlík, Filip Chlupáč, Tomáš Nosek a Jaroslav Moučka vstřelili po jednom gólu. Za Opavu se mezi střelce zapsali Beránek, Stloukal, Dufek.

Extraliga dorostu, 5. kolo, pátek 19.9.2008, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Opava

6:3
3:0, 3:1, 0:2
Branky a nahrávky: 8:15 Havlík (Půhoný), 10:15 Hemský (Nosek, Škvor), 13:25 Chlupáč (Hemský), 20:44 Hemský (Nosek, Havlík), 23:50 Nosek (Škvor), 26:17 Moučka (Hradecký) – 22:00 Beránek (Šaur), 56:45 Stloukal (Šour), 57:54 Dufek (Vaněk, Roupec). Rozhodčí: Kareš – Padevět, T. Prchal. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. Diváci: 90. Střely na branku: 40:28. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1, 6:3.
Dynamo Pardubice: Bernart – Škvor, Starý, Havlík, Chaloupka, Lenoch, Žemlička, Beneš, Rychlík – Chlupáč, Nosek, Hemský, Zrůst, Březina, Půhoný, Procházka, Jetmar, Tomín, Hradecký, Světlík, Moučka.
Opava: Machovský (23:50 Kober) - Roupec, Dufek, Mosler, Matušinský, Šaur, Lebeda, Opálek - Trčka, Vaněk, Piškoř, Uvíra, Březina, Kývala, Harazim, Otipka, Máj, Stloukal, Beránek.

Komentář

První třetina přinesla několik zajímavých momentů. V 8. minutě zůstali na ledě ležet dva z domácích hráčů po vzájemné srážce. Po chvíli se zvedli a pomalu odjeli na střídačku. V čase 8:15 našel Jiří Půhoný Ladislava Havlíka a ten střelou zápěstím vymetl pavučinky v brance Opavy – 1:0.

Přesně o dvě minuty později se domácí dostali do dvougólového vedení. Postaral se o něj Marek Hemský, kterému přihrávali Tomáš Nosek a Jan Škvor – 2:0.

Jasnou herní převahu Pardubic potvrdil Filip Chlupáč a zajistil domácí tříbrankové vedení – 3:0. Domácí dominovali i po zbytek úvodní třetiny, když nepustili hosty do nějaké vyloženější šance.

Prostřední část přinesla opět zajímavý hokej. Hlavně v prvních sedmi minutách, kdy padly další čtyři velmi důležité góly zápasu. Hned po čtyřiačtyřiceti vteřinách od jejího začátku si svůj druhý gól připsal Marek Hemský, kterému i jako u jeho předchozího gólu asistoval Tomáš Nosek – 4:0.

Hostům se povedlo rychle odpovědět zásluhou Petra Beránka, kterému přihrával Jakub Šaur – 4:1.

Snaha Opavy o návrat do hry byla obrovská, ale byla přerušena vyloučením Martina Dufka, které bylo po minutě potrestáno z hokejky Tomáše Noska – 5:1.

O tři minuty později se domácí radovali opět a v dnešním utkání naposled. Tečku za gólově bohatou sedmiminutovkou udělal Jaroslav Moučka, když se mu povedlo dostat puk za záda Vítězslava Kobera – 6:1.

Druhá polovina prostřední části nepřinesla nic zajímavého. Domácí kontrolovali výsledek a nepouštěli Opavu ke slovu.

Závěrečnou část utkání vyhráli sice Opavané, ale na rozdělení bodů to nic nezměnilo. Domácí se už nikam nehnali a kontrolovali hru. V závěru zápas trošku vypustili, což mrzelo hlavně Rudolfa Bernarta, který dvakrát inkasoval.

Petr Stloukal se trefil v čase 56:45 po přihrávce Jakuba Šaura, který byl i u první gólu Opavy – 6:2.

O minutu později si domácí obranu rozebrala trojice Martin Dufek, Filip Vaněk a David Roupec. První jmenovaný skóre pouze poupravil na konečný výsledek – 6:3. Domácí si po dobře odehraném utkání zaslouženě připisují tři cenné body.