26.07.2008
Jan Hrabal, fotografie Vladimír Škorpík

Pardubice budou ladit formu na soustředění v Havlíčkově Brodě

PARDUBICE — Na Vysočinu se ve druhém týdnu přípravy na ledě přesunou hokejisté HC Moeller Pardubice. Ti zde budou vstřebávat další porci tréninkových dávek. První trénink mají naplánovaný již v neděli odpoledne, celý pobyt v havlíčkobrodské Kotlině vyvrcholí modelovým přípravným utkáním. „Toto soustředění bude zaměřeno hlavně na objem. Jsme druhý týden na ledě, v tomto období pracujeme vyloženě na kondici, přestože náplň bude jiná než v prvním týdnu,“ říká směrem k dalším dnům trenér Václav Sýkora.

Ten má k dispozici celý kádr. „Žádné zúžení neprobíhá, odjet by měli všichni hráči,“ tvrdí. Nejistá situace je pouze u Daniela Rákose, jenž se zatím na led nedostal. „Má nějaké svalové zranění. Uvidíme až v neděli.“

Hokejové Pardubice byly v minulém roce na podobném soustředění v Přerově. Nyní rozbalí svůj základní tábor v Havlíčkově Brodě. „Zde jsem zatím s žádným týmem nebyl. Máme ale detailní informace o sportovištích, jsou tam velmi dobré možnosti,“ říká Václav Sýkora.

Václav SýkoraPokyny svým svěřencům bude Václav Sýkora udávat na soustředění v Havlíčkově Brodě.

„Byli jsme se tam podívat, prostředí a vybavení se nám líbilo. Dohodli jsme se s místním klubem na uspořádání soustředění, navíc to není z Pardubic tak daleko do Havlíčkova Brodu,“ pokračuje kouč HC Moeller Pardubice.

Program je pevně dán, tréninky budou třífázové

Podle něj má takové soustředění několik přínosů pro tým. Jedním z nich je koncentrovanost zátěže na hráče. „S tím samozřejmě souvisí odpočinek a regenerace. Hráči mají program organizovaný od rána až do noci včetně spánku,“ navazuje Václav Sýkora.

„Dalším důvodem je fakt, že se hráči mnohem více poznají, než když se sejdou tady na tréninku. V kádru ale není tolik změn, většina nových hráčů jsou ‚Pardubáci‘ – myslím Petra Čáslavu a Aleše Píšu. Někteří jsou tu ale i noví. Určitě z pohledu stmelení mužstva to má svůj význam,“ dodává trenér Moelleru.

Václav SýkoraHráči HC Moeller Pardubice mají za sebou první týden tréninků na ledě pod vedením nového kouče Václava Sýkory.

Program hokejistů HC Moeller Pardubice je naplánován do detailů. „Budeme trénovat třífázově, je tam kombinace tělocvičny, posilovny, ledu během všech šesti dnů. Začínáme v neděli odpoledním tréninkem a končíme v pátek modelovým tréninkovým zápasem s jedním druholigovým ruským celkem,“ přibližuje Václav Sýkora.

„Chceme v tomto modelovém zápase využít všechny hráče, je to takové nastavené utkání, kde bychom chtěli zátěž modelovat,“ uzavírá trenér pardubických hokejistů.