30.03.2008
(HoH)

Pardubice zajíždějí do Zlína. Tomu dneska končí letošní sezona

PARDUBICE — Předposlední zápas v této sezoně čeká na hokejisty HC Moeller Pardubice. Ti dnes od 17.00 hodin změří síly na Zimním stadionu Luďka Čajky s místním celkem RI Okna. Východočeši mají po posledním kole skupiny o 11.–14. místo jasné, že tuto sezonu dokončí na 12. místě. Žádný z celků již nemůže změnit své konečné postavení v letošním soutěžním ročníku. „Celá série play out vyzněla špatně, ať už přístupem hráčů v utkání, jestli to byl starý nebo mladý, tak jsme to neodehráli, jak jsme měli,“ kriticky se ohlíží za dosavadními zápasy trenér Moelleru Jiří Šejba.

Poslední dva zápasy čekají na Pardubice na venkovních stadionech: dnes ve Zlíně, pozítří v Ústí nad Labem. Poslední zápas doma se Slovanem odehrál Moeller v nejsilnější sestavě. „Tomáš Rolinek je na marodce, má zánět v lokti, na národní tým pojede až v pondělí. Michal Tvrdík má naražené rameno, dlouhodobě mimo hru jsou Tomáš Blažek s Petrem Sýkorou,“ informuje.

Pardubice tak odehrají zbytek sezony ve velmi okleštěné sestavě. „Ještě nám odjedou další kluci na nároďák. Otevírají se tak další možnosti pro mladé hráče, aby se ukázali. Odehrajeme to s neúplnými čtyřmi útočnými trojkami,“ pokračuje Jiří Šejba.

„Dá se očekávat i od Zlína, že nasadí mladé hráče. Junioři jim dohráli sezonu, také jim určitě dají mnoho příležitostí, aby se ukázali,“ dodává směrem k nejbližšímu zápasu, který bude posledním extraligovým pro zlínského matadora Miroslava Okála.