18.03.2008
(HoH)

Zase doma s Vítkovicemi. Pardubice chtějí Ostravany porazit

PARDUBICE — Další zápas ve skupině o konečné 11.–14. místo čeká dnes od 18.00 hodin na hokejisty HC Moeller Pardubice. Ti v pardubické ČEZ Areně přivítají celek HC Vítkovice Steel. Východočeši by rádi tomuto soupeři oplatili porážku z předchozího duelu, kdy minulý týden v pátek na něj ve svém hájemství nestačili v poměru 1:3. „Nastoupíme opět s mladým kádrem proti zkušenějšímu mančaftu. Každopádně uděláme vše proto, abychom vyhráli a revanšovali se divákům za poslední zápas,“ prohlásil asistent trenéra HC Moeller Pardubice Ladislav Lubina.

» Statistický předzápasový souhrn (PDF, 62 stran, 620 kB)

Pardubičtí nastoupí do dnešního zápasu s dalšími změnami v sestavě. Po jednozápasové odmlce opět obléknou extraligový dres útočníci Libor Pivko a Ugo Dobiáš. „Dáme opět příležitost mladým hráčům, takže nastoupí třeba i Honza Semorád nebo Daniel Rákos,“ podotkl pardubický trenér.

Naopak nejasné je obsazení gólmana. Předevčírem ke svému prvnímu extraligovému utkání v této sezoně nastoupil v brance Martin Růžička, který podle trenéra Lubiny podal dobrý výkon. „Je jen škoda, že nemá toho odchytaného více. Kdo bude chytat proti Vítkovicím, nemáme ještě rozhodnuté,“ připojil kouč Moelleru.

Východočeši by rádi soupeře z Ostravy porazili a po dvou prohrách tak opět vyhráli. Navíc před domácím publikem. „Věřím, že kluci zabojují. Sice nastoupíme s mladším kádrem proti zkušenějšímu soupeři, ale chceme vyhrát a potěšit tak diváky, kteří se přijdou podívat,“ dodal Ladislav Lubina.