09.03.2008
(HoH)

Začíná druhá čtvrtina nadstavby. Prosadí se mládí ve Zlíně?

PARDUBICE — Další utkání ve skupině o 11.–14. místo čeká na hokejisty HC Moeller Pardubice. Ti dnes od 17.00 hodin nastoupí na Zimním stadionu Luďka Čajky k utkání s týmem RI Okna Zlín. Na něj mají v aktuální tabulce nadstavby náskok čtyř bodů. Pardubičtí trenéři by rádi v tomto zápase dali větší šanci mladým hráčům a juniorům, kteří doplnili pardubický A tým. „Naše juniorka skončila ve čtvrtfinále se Spartou, takže do dalších zápasů nasadíme nové tváře,“ prohlásil asistent trenéra HC Moeller Pardubice Ladislav Lubina. U Zlína se tentýž krok nedá očekávat, neboť juniorka Beranů postoupila do semifinále play off.

Právě konfrontace mladých hráčů s jejich zkušenějšími kolegy může být v této fázi sezony velice užitečná. „Zbylé zápasy budeme zkoušet juniory, kteří by připadali do úvahy do mužstva příští sezonu,“ nechal se slyšet trenér Moelleru. Dnes by mohli své extraligové premiéry absolvovat útočníci Ugo Dobiáš, Robert Kousal a Lukáš Radil.

Mládí vpřed ale není absolutní. Mezi trenéry nepanuje se hrou těch, kteří by se v budoucích letech měli stát oporami pardubického hokeje, absolutní spokojenost. „Mladí nás zatím nepřesvědčují o tom, že by měli mít extrémní zájem utkání hrát naplno, snad zvednou prapor a uvědomí si to,“ vzkázal jim Ladislav Lubina. „Může se klidně stát, že necháme doma juniory, kteří nás nepřesvědčili.“

Každopádně mají mladí hokejisté nyní jedinečnou šanci na sebe upozornit. Taková příležitost se jim dlouho nemusí opakovat. Ostatně taková výzva mladým není ničím neobvyklým. Třeba v předposledním utkání základní části sezony 2003/2004 měla pražská Slavia jasné umístění a do Pardubic přijela prakticky s juniorkou.

„To si pamatuji, byl to poslední domácí zápas základní části, Slavia sem přijela s hráči druhého sledu. Může se stát, že i nějakou takovou variantu vyzkoušíme,“ uzavřel Ladislav Lubina.