7.3.2008
Jiří Lalov, Jan Hrabal

Je konec. Juniorům se rozhodující zápas čtvrtfinále nepovedl

PARDUBICE — 0:4. Jasným výsledkem skončilo třetí rozhodující utkání čtvrtfinále play off extraligy juniorů. Pardubičtí mladíci v dnešním odpoledním utkání nestačili na starší mužstvo pražské Sparty, kterému kladli tuhý odpor. Východočeši mohou litovat v bitvě o nejlepší čtyřku zejména druhé třetiny, kdy nedokázali za stavu 0:1 zužitkovat několik obrovských a na pohled z hlediště jasných příležitostí ke skórování. Ve třetím dějství hosté využili rychlých brejků k navýšení svého vedení.

Extraliga juniorů, ČF3, pátek 7.3.2008, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Sparta Praha

0:4
0:0, 0:1, 0:3
Branky a nahrávky: 24:30 Mrňa (Morkes), 41:00 Kafka (Mrňa), 53:27 Morkes, 56:55 Hájek (Mrňa). Rozhodčí: Kubeš – Guth, Rittich. Vyloučení: 9:8, navíc Vošmik (Sparta) 10 minut osobní trest. Využití: 0:2. Diváci: 220. Střely na branku: 28:37. Průběh utkání: 0:4.
Dynamo Pardubice: Landsman – Kučera, Zdráhal, Krejnus, Blažek, Popler, Fink, Šnejdr, Poskočil – Radil, Stoklasa, Kousal, Kaut, Kindl, Buchtele,Dobiáš, Sodomka, Semorád, Šejba, Verner.
Sparta Praha: Novotný – Vošmik, Kořínek, Švácha, Topič, Hanzl, Sem, Čížek, Husák – Rybecký, Pacovský, Kafka, Slaba, Morkes, Borovský, Hájek, Sladký, Forman, Mrňa, Škaloud.

Komentář

Hráči Sparty měli šanci ke vstřelení gólu hned v prvních momentech utkání, když byl vyloučen Michael Kučera. Hosté si během početní výhody vytvořili několik slibných šancí, ale domácí Filip Landsman byl pozorný.

O malou chvíli později se ocitl na trestné lavici a další pardubický hráč. Toto oslabení domácí s přehledem ubránili. Těsně po návratu trestaného hráče na led se do samostatného úniku dostal Lukáš Radil, který předtím pobyl celé oslabení na ledě a neměl dost sil na zakončení.

Na druhé straně se osamocen před Landsmanem ocitl Tomáš Hájek. Obrovskou šancí trestuhodně zahodil. Z protiútoku dotáhl Karel Sodomka puk do rohu odkud přihrál před bránu na Tomáše Kauta, kterému puk vypíchl těsně před holí jeden z obránců Sparty.

Poslední vteřiny třetiny patřily Janu Zdráhalovi, který nejdříve nebezpečně pálil od modré a o chvíli později zachytil puk hokejkou ze vzduchu těsně před ujíždějícím útočníkem Sparty, který by se jinak hnal sám na Landsmana.

Na začátku prostřední části se dostali hosté do vedení zásluhou Pavla Mrni, který zužitkoval přihrávku Petra Morkese po úniku dvou na jednoho během přesilové hry – 0:1.

Domácí se snažili o bleskové vyrovnání, dokonce si vytvořili několik nebezpečných šancí. Filip Novotný v brance Pražanů několika povedenými zákroky jejich snažení zmařil. V polovině druhé části dostal pas do jízdy Jan Buchtele, který nadvakrát nedokázal překonat gólmana.

Enormní tlak Pardubic pokračoval, ale hráči Sparty se s vypětím všech sil ubránili. Nejvíce zahrozili domácí v závěru třetiny. V přesilovce objel Lukáš Radil sparťanskou svatyni, ale nepovedlo se mu zakončit do poloprázdné brány – puk skončil na tyčce. Hosté se zmocnili puku a Petr Kafka od modré postrašil Landsmana, kterého zachránilo břevno.

Na dvougólový rozdíl zvýšil v přesilové hře na začátku třetího dějství Pavel Mrňa, když propálil z blízka Landsmana po perfektním pasu od Petra Kafky – 0:2.

Domácí mohli na své hokejky vrátit naděje během početní výhody. Své možnosti ke vstřelení gólu nevyužili. O pár minut později se Petr Morkes zmocnil puku a ujel, proti jeho blafáku neměl pardubický gólman žádné šance – 0:3.

Trenér Pardubic Pavel Rohlík si vzal oddechový čas, po kterém odvolal gólmana z brány. Toho se povedlo využít Tomáši Hájkovi, který umístil puk do prázdné klece – 0:4.

Sparta prokázala své kvality, když nedovolila Pardubicím vstřelit v posledních dvou zápasech ani jednu branku a díky tomu postupuje do semifinálových bojů. Pardubickým juniorům sezona končí ve čtvrtfinále play off.

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

33. kolo, 6. 1. 2008
SPA - PCE
1:3
44. kolo, 16. 2. 2008
PCE - SPA
6:4
ČF1, 3. 3. 2008
PCE - SPA
5:4sn
ČF2, 5. 3. 2008
SPA - PCE
4:0
ČF3, 7. 3. 2008
PCE - SPA
0:4

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube