25.1.2008
David Šušlík, Jan Hrabal

Dorost sahal v Liberci po třech bodech, vybojoval jeden

LIBEREC — Velmi zajímavý zápas sehráli extraligoví dorostenci HC Pardubice. Ti v utkání 39. kola své soutěže prohráli 2:3 po samostatných nájezdech v Liberci. Východočeši přitom přes polovinu utkání vedli zásluhou Jana Jetmara, Severočeši v poslední pětiminutovce dokázali skóre otočit. Pardubice se ale nevzdaly, v čase 59:21 vybojoval Marek Hemský prodloužení. V něm branka nepadla, a tak o výsledku musely rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější domácí.

Extraliga dorostu, 39. kolo, pátek 25.1.2008, Svijanská aréna

Bílí Tygři Liberec

Dynamo Pardubice

3:2
0:0, 0:1, 2:1 – 0:0 – 1:0
Branky a nahrávky: 55:13 Chlouba (Skalický), 58:38 Chlouba (Skalický, Mulač), rozhodující samostatný nájezd Chlouba – 22:45 Jetmar, 59:21 Hemský (Jetmar). Rozhodčí: J. Jílek – O’Brien, Vízner. Vyloučení: 8:6, navíc Bednárik (Liberec) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. Diváci: 290. Střely na branku: 34:35. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Bílí Tygři Liberec: Jelínek – Jurčák, Bednárik, Příkazský, Lacek, Vašek, Oppelt, Bulíř, Bulva, A. Jánošík, Filippi, Bittner, Skalický, Chlouba, Šetka, Maďar, Rohal, Mulač, Dám, Morong, Miškovský.
Dynamo Pardubice: Štrof – Zdráhal, Vondráček, Žemlička, Havlík, Lenoch, Beneš, Čáp – Chmelař, Zavoral, Šafář, Březina, Světlík, Kubelka, Jetmar, Chlupáč, Hemský, Kapec, Půhoný.

Komentář

Domácí vstoupili do zápasu aktivněji a ve druhé minutě se ocitl ve velké šanci Vašek. Z dobré pozice však střílel mimo. V páté minutě pálil od modré liberecký Adam Jánošík, Štrof byl ale na svém místě. O minutu později se poprvé vylučovalo. Hostující Marek Hemský přehnal svůj důraz před brankou a šel si na dvě minuty odpočinout. Bílí Tygři ale z přesilovky nic nevytěžili.

Poté si přesilovou hru zahrály také Pardubice, když byl za nedovolené bránění vyloučen Morong. V obrovské šanci se ocitl hostující Čáp, který měl před sebou odkrytou libereckou klec, trefil však jen její levou tyč. Liberec se tedy ubránil. Ve čtrnácté minutě mohli jít Liberečtí do vedení.

o Chloubově přihrávce zpoza branky střílel Jakub Mulač, jeho plachtivý pokus však skončil mimo. O dvě minuty později předvedl hezkou individuální akci pardubický Kapec, když se chytře zbavil několika hráčů Liberce. Průnik ho ale zřejmě natolik vysílil, že už nebyl schopen přesně vypálit. Na velké šance vyrovnaná první třetina tak skončila bez branek.

Do druhé části vstoupily oba týmy ve svižném tempu. Nejprve neuspěl na pardubického gólmana Oppelt, na druhé straně se individuálně prosadil Jan Jetmar, vystřelil a kotouč skončil v horním rohu Jelínkovy branky. V čase 22:45 tak svítil na ukazateli stav 0:1.

Liberec si v následujících minutách vytvořil zajímavé šance a snažil se o vyrovnání. Tuto pasáž hry utnulo až Chloubovo vyloučení ze třicáté minuty. Ještě než se stihl liberecký útočník vrátit na led, byl vyloučen další Tygr, konkrétně Lacek.

Hosté se ale ve zkrácené dvojnásobné přesilovce, i přes řadu šancí, neprosadili. Ve čtyřiatřicáté minutě předvedl další skvělý zákrok Vojtěch Štrof, když lapil tvrdou střelu Adama Jánošíka od modré. Ke konci druhé třetiny Pardubice vůbec nestíhaly s domácími bruslit. Tygři si ale stále lámali zuby na bezchybném Štrofovi. Před třetí třetinou tak drželi Západočeši těsné vedení.

Třetí část začala stejně, jako skončila ta druhá, tedy aktivitou Bílých Tygrů. Také ale bezchybnými zákroky pardubického brankáře. Z aktivity domácích pramenilo vyloučení Beneše z pětačtyřicáté minuty. Pardubice se ale s přehledem ubránily. S přibývajícími minutami hosté začali lépe napadat a hra se začala vyrovnávat.

V 51. minutě měl na holi druhý pardubický gól Hemský, jeho střelu ale gólman Jelínek vyrazil do tyče. Od té se kotouč odrazil do rohu kluziště. Ve čtyřiapadesáté minutě ujel ve vlastním oslabení domácí kapitán Skalický, bekhendem však na hostujícího brankáře nevyzrál.

V čase 55:12 se už ale Tygři dočkali vyrovnání. Roman Chlouba se individuálně prosadil přes obránce, poradil si s dosud nepřekonaným Štrofem a zakončil brankou – 1:1.

Poté se Tygři ještě více vrhli do útoku, snažili se rozhodnout v základní hrací době. To nakonec přišlo v čase 58:38. Roman Chlouba nejprve nastřelil tyč, kotouč se k němu ale opět po chvíli vrátil a liberecký útočník ho ze strany uklidil za záda hostujícího brankáře – 2:1.

To ještě ale ve třetí třetině nebylo vše. Pardubice se proti silnému protivníkovi nevzdaly a vybojovaly bod. V čase 59:21 se v přesilovce umocněné hrou bez brankáře trefil mezi Jelínkovy betony Marek Hemský a poslal zápas do prodloužení – 2:2.

V něm měli blíže k vítězství domácí, kteří měli k dispozici dlouhou přesilovku pěti proti třem. V té však nic nevymysleli, na řadu tak přišly samostatné nájezdy. Jediný, a zároveň rozhodující, vstřelil nejproduktivnější hráč domácích Roman Chlouba – 3:2.