19.11.2007
(HoH)

Smutný Tomáš Rolinek včera po zápase: Je mi do pláče z toho

Smutek a ticho. Taková atmosféra se linula pardubickou kabinou po včerejším utkání s Plzní. Pardubičtí hokejisté sice doma nastříleli pět branek, ale sedmkrát inkasovali a v bláznivé přestřelce dovolili Západočechům dobýt ČEZ Arenu. Moeller prohrál potřetí za sebou, nálada je na bodu mrazu. „Dostali jsme doma sedm gólů. Pro náš to je tragédie. Co jsme předváděli ve druhé třetině, to nemá obdoby. To bylo hrozné,“ pomalu a potichu ze sebe soukal útočník Tomáš Rolinek. Jeho dvě branky ve druhé třetině nepomohly…

3:5. To je dnes běžný výsledek celého zápasu, ale hokejistům Pardubic a Plzně stačila na toto skóre pouze třetina běžné hrací doby. Druhé dějství přineslo zatím největší přestřelku v letošní sezoně. Poraženy z ní vyšly Pardubice.

Moeller prohrával 1:5, snížil během nedlouhé chvíle na 4:5. Ale vyrovnat a nebo přímo otočit stav se mu nepovedlo. „Byl tam prostor na obrat, vyrovnali jsme za stavu 4:5 hru. Plzeň polevila, trošku to otevřeli vzadu,“ přemítal Tomáš Rolinek.

Jenže v závěru druhého dějství ujel a ztráta byla opět dvougólová… „Bohužel jsme nebyli trpěliví dál. Neudrželi jsme jednogólový rozdíl a nechali jsme si dát na 4:6,“ litoval Tomáš Rolinek.

Tomáš Rolinek sice včera vstřelil dva góly, k bodům ale nevedly. Pardubice prohrály potřetí v řadě.

Na otázku, co bylo příčinou zkratu, neváhal s odpovědí: „Tam bylo úplně všechno špatně,“ vyhrkl ze sebe. „Dostali jsme gól na 1:2 a úplně jsme se sesypali. Přestali jsme dohrávat hráče, přestali jsme brzdit u hráčů. dělali nám kličky, ujížděli nám do branky, projížděli si celé hřiště. Přesně tohle by se nám nemělo stávat. Takový hokej nemůžeme hrát,“ pokračoval sedmadvacetiletý útočník.

Tomáš Rolinek podle svých slov nezažil takhle procamraný zápas: „Nevzpomínám si. Je mi do pláče z toho,“ uzavřel druhý nejproduktivnější hráč HC Moeller Pardubice.