15.9.2007
Lucie Hromádková, Jan Hrabal

Dorostenci nestačili na Kometu, prohráli 4:6

Porážku o dvě branky si z brněnské haly Rondo přivezli extraligoví dorostenci HC Pardubice. Východočechům se nepovedla první třetina, po které o dvě branky prohrávali. V prostředním dějství zásluhou Jana Zdráhala a Tomáše Kubelky dokázali snížit na rozdíl jediného gólu, ale Jihomoravané na počátku závěrečného dějství odskočili na 5:2 z jejich pohledu. Pardubice zvládly snížit po trefách Jana Šafáře a Denise Kindla, ale aspoň na bod nedosáhli.

Extraliga dorostu, 6. kolo, sobota 15.9.2007, Hala Rondo

Kometa Brno

Dynamo Pardubice

6:4
2:0, 1:2, 3:2
Branky a nahrávky: 1:25 Kala (Touška), 10:55 Zemánek (Komínek, Březa), 20:24 Hnilička (Touška), 41:51 Máša, 44:45 Zemánek (Březa), 48:34 Březa (Zemánek) – 20:18 Zdráhal, 21:16 Kubelka (Kindl), 45:32 Šafář (Havlík), 46:57 Kindl. Rozhodčí: Mech – Musil, Mlčoch. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. Diváci: 85. Střely na branku: 22:44. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:4, 6:4.
Kometa Brno: Barus – Nedvěd, Bilčík, Hradil, Dufek, Horák, Rymeš, Pospíšil, Krejčiřík – Kala, Sedláček, Březa – Hnilička, Komínek, Zemánek – Tesař, Touška, Maša – Procházka, Heža.
Dynamo Pardubice: Barta (20:24 Štiegler) – Semrád, Zdráhal, Vondráček, Havlík, Lenoch, Beneš, Čáp – Kindl, Zavoral, Šafář – Světlík, Kubelka, Moučka – Jetmar, Hemský, Kapec – Nosek.

Komentář

Po úvodní střele Pardubických se hra přestěhovala do útočného pásma Komety. Skóre utkání otevřel v čase 1:25 brněnský útočník David Kala po asistenci Jakuba Touška – 1:0.

Východočechy inkasovaná branka vyhecovala k útoku, pozadu však nezůstávali ani domácí. Největší šanci hostí měl v těchto chvílích Tomáš Nosek, který z obrany projel mezi dvěma bránicími Brňany až ke gólmanovi Filipu Barusovi, kterého však soupeřova střela ohrozila jen nepřímo. Při vyloučení střelce prvního gólu se naskytla přesilovková šance Pardubicím. Od modré čáry ostřelovali brněnskou svatyni obránce Ladislav Havlík, který mířil až do sítě za brankou, a útočníci Nosek a Šafář. To však bylo z přesilové hry vše, neboť se hosté nedokázali usadit ve svém útočném pásmu na delší dobu a do brejku se dokonce dostal brněnský Lukáš Hnilička.

Při pokračující hře pět na pět měla pak jasně navrch napřed Kometa, kterou však ohrozilo Barusovo vyjetí až na modrou čáru a pokračující hra. Brněnští beci si však s útočícími Východočechy poradili. Poté se hra přelila na pardubickou stranu, Barus se musel vyrovnat s několika nebezpečnými střelami a zmatečnými situacemi. Z brejku se pak na konci 11. minuty pod víko Bartovy branky trefil kapitán domácích, Jiří Zemánek, kterému nahrávali Tomáš Komínek a Michal Březa – 2:0.

Zkorigovat skóre se krátce na to pokusil Denis Kindl, který však přes tři bránící Brňany neprošel až k brance. Po chvíli se Pardubickým naskytla další příležitost, ani tentokrát však přesilovku nedokázali využít.

V rychlém tempu zahájily oba celky druhou třetinu. Snížit se už v čase 20:18 podařilo Janu Zdráhalovi – 2:1.

Pár desítek sekund poté zvýšil náskok domácích Lukáš Hnilička po nahrávce Jakuba Touška – 3:1.

Třetí branka domácího mužstva přiměla soupeře k výměně gólmana, když Libora Bartu vystřídal Jan Štiegler. Střídání přineslo do pardubického týmu impulz, díky němuž snížili opět na jendobrankový rozdíl. Denis Kindl nahrál z rohu Tomáši Kubelkovi, který do odkryté branky vsítil druhý gól – 3:2.

V následující brněnské přesilovce se podařilo hostům ihned vyhodit puk, několika šancím domácích, například Hežově střele do Štieglerova betonu, však nezabránili. Při vyrovnaném počtu hráčů na ledě Pardubice přehrávaly Brněnské, výjimkou byl nájezd Komínka a Zemánka na pardubickou branku, který však nedotáhli do úspěšné koncovky.

Zanedlouho poznamenalo zápas zranění domácího obránce Lukáše Pospíšila, který s pomocí doktora odešel do kabin. V přesilovce pokračovaly Pardubice ve snaze vyrovnat, samostatný nájezd na Baruse však Jan Jetmar proměnil pouze v „nahrávku“ domácímu bekovi. Na druhé straně se nezadařilo dokončit kombinaci dvojici Březa – Komínek. Oboustranným vyloučením skončila druhá část zápasu.

Poslední třetina začala dobře pro Brňany, kterým se už v první minutě naskytla přesilovka pět na tři. Tu využil útočník Libor Maša s pomocí bránícího soka vteřinu před vypršením dvojnásobné přesilové hry – 4:2.

Po krátké části hry, kdy se hrál vyrovnaný hokej, zvýšili domácí už na tříbrankový rozdíl. Při signalizované výhodě se v 45. minutě trefil opět kapitán Zemánek s přispěním Michala Březy – 5:2.

Hosté však za minutu opět kontrovali, po Havlíkově přihrávce skóroval Jan Šafář – 5:3.

Po další minutě hry najížděl útočícímu Kindlovi Jiří Světlík, prvně jmenovaný se však rozhodl střílet sám, a z pravého kruhu vyslal puk za Barusova záda. Po Hemského asistenci tak zkorigoval skóre v 47. minutě na 5:4.

Definitivní výhru Komety zajistil o dvě minuty později Michal Březa, jemuž naservíroval kotouč Jiří Zemánek do poloodkryté pardubické svatyně – 6:4.

I po tomto domácím gólu se však Pardubičtí nevzdali, Baruse ostřelovali například Petr Beneš, Vojtěch Zavoral nebo Jaroslav Moučka. Syn útočníka A týmu Komety pak zneškodnil i nájezd osamoceného Tomáše Kubelky a po výkyvech ve skóre se mohl spolu se svými spoluhráči radovat z druhé víkendové výhry nad východočeským týmem.